Elérhető a Bing chatbotja a SwiftKey billentyűzetben

swiftkey billentyűzet
SwiftKey
Vágólapra másolva!
A leghasznosabb funkcióit a keresés és a mondatok újrafogalmazása jelentik.
Vágólapra másolva!

Feszített tempóban dolgozik a Google-lel szembeni chatbotos előnyének megtartásán a Microsoft, a Bing keresőt követően most a Swiftkey billentyűzetének androidos bétájában kezdte meg a ChatGPT által hajtott, generatív mesterséges intelligenciát használó asszisztensének tesztelését.

A menüsoron lévő Bing ikonra koppintva érhető el a chatbot Forrás: Microsoft

A chatbot közvetlenül a Swiftkey menüsoráról érhető, csak rá kell koppintani a Bing ikonra. Alapvetően háromféle típusú felhasználási lehetősége van: a mobilozók csevegésalapú kereséseket hajthatnak végre, kommentek írásakor megkérhetik a beírt szövegeik újrafogalmazására, továbbá e-mailekhez vagy útitervekhez hasonló dokumentumok összeállítására is bevethetik.

A chatbotos integrációval a történetének egyik potenciálisan legfontosabb és leghasznosabb fejlesztését kapta meg a Switfkey. Viszont negatívum, hogy jelenleg a chatbot használatához kötelező bejelentkezni egy Microsoft-fiókba, továbbá a beírt szövegek céggel való megosztásához is hozzá kell járulni, ezek a követelmények sokakat elriaszthatnak a használatától.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!