Óriási baj van az új Star Wars akciójátékkal

star wars jedi survivor videojáték
STAR WARS Jedi: Survivor
Vágólapra másolva!
Nemcsak konzolokon, de millió forintos gamer számítógépeken is borzasztóan fut.
Vágólapra másolva!

A tegnap megjelent első tesztek alapján alapvetően kiválóra sikerült az egyjátékos STAR WARS Jedi: Survivor akció-kalandjáték, méltó folytatása a 2019-es évjáratú Fallen Ordernek. Viszont arra is fény derült, hogy súlyos technikai gondokkal küzd, a tesztelők konzolokon is panaszkodtak az alacsony és hullámzó képkockasebességre, de a számítógépes verziója tűnik csak az igazi katasztrófának, a létező legerősebb hardvereken is kínosan teljesít.

A helyzet illusztrálására a német GameStar közzétett bő tíz percnyi játékmenetet, AMD Ryzen 9 5900X processzoros, 32 GB memóriás, NVIDIA GeForce RTX 4090 videókártyás szörnyetegen hajtotta a játékot, millió forintos gépről van szó. Ehhez képest 2560×1440 pixeles felbontásban jellemzően 40-50 képkockás sebességgel futott, noha CPU és a GPU kihasználtsága folyamatosan alacsony maradt.

Mindeközben a memóriahasználat is elképesztőnek bizonyult, a rendszermemória foglaltsága helyenként 20 GB környékére kúszott, míg videómemóriából 1440p felbontásban 18 GB-ot is megevett vacsorára a játék. A tapasztalatok szerint az elképesztő VRAM-használat miatt GeForce RTX 3080 Ti-on játszhatatlan 4K felbontásban a Jedi: Survivor.

Magyar idő szerint a STAR WARS Jedi: Survivor péntek hajnalban válik majd elérhető, így a PC-s kiadásának megvásárlásán gondolkodóknak érdemes várniuk legalább pár napot, a hétvége során biztosan jönnek majd tömegével a vevői beszámolók, hogy miként fut a különféle konfigurációkon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!