Ez a kameramobil mindent letaszított a trónról, az Apple-t is

Oppo Find X6 Pro
Vágólapra másolva!
A DxOMark szerint nincs jobb okostelefon kamerák terén, mint az Oppo Find X6 Pro.
Vágólapra másolva!

Az Oppo értelemszerűen úgy gondolta, hogy az új Find X6 Pro csúcsmobilja a világ legjobbja kamerák terén. A jelek szerint a DxOMark tesztelői egyetértenek, ugyanis 153 ponttal jutalmazták a készüléket, így megelőzi az Apple iPhone 14 Prót, a Google Pixel 7 Prót, a Huawei Mate 50 Prót és még a Honor Magic5 Prót is.

Oppo Find X6 Pro Forrás: stff.tv

A Finx X6 Pro három nagy szenzort használ, így minden fókusztávolságban jó részletességgel dolgozik, kevés zaj mellett a gyenge megvilágításkor, estefelé is. A videó stabilizációja is remek.

Ez a készülék sem tökéletes persze, képek és videók esetében is vannak gondok az expozíció következetességével, az 1 hüvelykes főszenzor miatt pedig igen távolról kell fotózni, ha azt akarjuk, hogy minden vagy mindenki fókuszban legyen. Meglepően sokszor csak 1-2 dolog marad éles a képen a szenzor jellege miatt. Ez alapvetően nem hiba, minden nagy szenzorral dolgozó mobil jellemzője – és a tesztekben nem emelik ki, inkább a DSLR-szerű hatást dicsérik, pedig igen komoly fejfájást okozhat, amikor egy fontos csoportképen csak egy ember arca éles.