Vírust telepíthetnek a mobilokra a nyilvános töltők

modern kínai vécék
A Chinese man tries to recharge his smartphone through a mobile phone charging machine at a "five-star" public toilet in Shenyang city, northeast China's Liaoning province, 23 November 2017. Shenyang's first "five-star" public toilet was opened in northeast China's Liaoning province, 23 November 2017. The public toilet is equipped with auto flush intelligent toilets and offers free toilet paper through scanning people's faces. The mobile phone charging machine and First Aid Box are installed in the public toilet. And pictures of beautiful women are pasted on the wall beside the urinals.
Vágólapra másolva!
Az FBI szerint csak a saját tulajdonú töltőadapterekben szabad megbízni.
Vágólapra másolva!

Újabb figyelmeztetést adott ki az FBI a szállodákhoz, bevásárlóközpontokhoz, vagy éppen repülőterekhez hasonló nyilvános helyeken megtalálható mobiltöltő állomások miatt, az ügynökség szerint nem szabad USB kábeleken keresztül közvetlenül hozzájuk csatlakoztatni a telefonokat.

Nyilvános helyeken csak saját fali adapterrel és USB kábellel biztonságos tölteni a mobilokat Forrás: AFP/Imaginechina/Yang Yang

A gyakran beépített USB kábeleket is kínáló állomások ugyan nagyon kényelmesek és hasznosak, azonban az FBI szerint egyes bűnözők módot találtak bizonyos modellek megbuherálására, kártevőket és kémszoftvereket próbálnak telepíteni a hozzájuk csatlakoztatott eszközökre.

Természetesen az ügynökség javaslatot is tett azok számára, akik előre tudják, hogy nyilvános töltési lehetőséget fognak igénybe venni: használják a saját adatkábelüket és fali töltőadapterüket, hiszen a töltőállomások gyakran konnektorokat is kínálnak, így teljesen elkerülhető a biztonsági kockázat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!