Sokkolta a levelezőjét használókat a Microsoft

laptop notebook internetezés böngészés számítógép költözködés költözés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy közelmúltbeli szabályváltozás miatt megbénult a teljes e-mailezésük.
Vágólapra másolva!

Tavaly november közepén a Microsoft jelentős változtatást jelentett be az ingyen is használható Outlook levelezőrendszerében, az eredeti tájékoztatás szerint idén februártól a kapott és a küldött e-mailek is beleszámítanak a felhasználói fiókok OneDrive felhőtárhelyének elérhető kapacitásába.

Sokan nem értesültek előre a tárhelyhasználattal kapcsolatos változásról Forrás: Ketut Subiyanto / Pexels

A módosítást valóban idén februárban, de hullámokban kezdte bevezetni a Microsoft, így feltűnően csak mostanra szaporodtak el a panaszok az olyan felhasználóktól, akik nem értesültek a helyzetről. A nagy és hirtelen problémát az jelenti számukra, hogy a OneDrive-tárhelyük betelése esetén teljesen megbénul a levelezőfiókjuk, nem csak küldeni nem képesek újabb leveleket, de a beérkező levelek is visszapattannak a címükről, így akár kritikus fontosságú levelekről is lemaradhatnak.

A tárhely betelése esetén két dolgot tehetnek az érintett felhasználók: egyrészt manuálisan helyet szabadíthatnak fel a szükségtelen levelek és állományok törölgetésével, másrészt tárhelybővítésre fizethetnek elő. Az utóbbit legolcsóbban havi 539 forintért vagy évi 5389 forintért úszhatják meg a nemrég bevezetett Microsoft 365 alapverzió csomagot választva, ez további 100 GB kapacitást ad a Microsoft-fiókjuk felhőtárhelyéhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!