Használtan is az iPhone a legkelendőbb telefon

iphone fotózás mobilozás okostelefon smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Tavaly már a felújított okostelefonok piacának felét uralta az Apple.
Vágólapra másolva!

Friss adatokkal állt elő a felújított mobilok piacának teljesítményéről a Counterpoint Research, a piackutató vállalat szerint 2022-ben világszerte 5 százalékkal nőtt az eladott készülékek száma. A globális gazdasági nehézségek közepette ez nem meglepetés, ráadásul a vállalat szerint hátráltatja a piac bővülését, hogy a fejlődő országokba nem jut elég a felújított készülékekből.

Kiválóan megfelelhetnek a céljukra a felújított iPhone-ok, miközben az új modellekhez képest masszívan olcsóbbak Forrás: janeb13 / Pixabay

A megszokottnak megfelelően a felújított mobilok piacán toronymagasan vezet az Apple, a tavalyelőtti 44%-hoz százalékhoz képest 2022-ben már az értékesített készülékek 49 százaléka volt iPhone. Ez nem csak a telefonjai iránti folyamatosan nagy érdeklődésnek köszönhető, többek közt az USA-ban a cég hivatalosan is jelen van a felújított készülékek piacán, az új iPhone-ok vásárlásakor beszámíttatott korábbi modelleket forgalmazza egy év akkugaranciával.

Tavaly már a hivatalosan felújított mobilok piacának felét uralta az Apple Forrás: Counterpoint Research

Tavaly az Apple leginkább a Samsung és a Huawei kárára nyerészkedett 2-2 százalékkal a felújított mobilok piacán, az Oppo és a Vivo megtartották a 3-3% részesedésüket, a maradék 1% piaci részt az összes többi gyártótól hódította el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!