Korai még M3 chipes MacBook Airért tolongani

Apple MacBook Air M2 chippel
Vágólapra másolva!
Az új M3-as processzor állítólag mégsem debütál az idei WWDC-n, és a sorozatgyártást sem indították még el.
Vágólapra másolva!

Az Apple idei WWDC fejlesztői konferenciáján igen sok bejelentés várható, de persze nem csak az évek óta várt Apple headset debütál majd. Új MacBook Airről is beszélnek egy ideje, és arról, hogy ebbe már az Apple M3 processzora kerülne.

Apple MacBook Air M2 chippel Forrás: Apple

Tajvani médiaforrások szerint azonban végül az M2 processzort építi be az Apple, ennek pedig egyszerű oka van. Az Apple M3 az egyik első chip lesz, amely már a TSMC új, N3B gyártástechnológiájával készül, itt viszont a sorozatgyártás nem halad a rervek szerint, így az M3 chip tömeges termelése is csak a harmadik negyedévben indulhat el. A jelenlegi gyártáskapacitást ugyanis az A17 Bionic chipnek tarthatják fenn.

Az M3 chipes Apple laptopok mindenesetre még 2023-ban megérkezhetnek, OLED-kijelzős MacBook Air és érintőkijelzős MacBook Pro debütálására is lehet akár számítani. Nagy kérdés, hogy vajon sikerül-e ezekkel felpörgetni a keresletet, hiszen az most olyan mélyponton van, hogy az Apple állítólag 50 százalékkal vette vissza a gyártást. Az új chip és gyártástechnológia pedig eleve csak tovább emelné az árakat.