Drágák az Apple kütyük, de nem bántják úgy a környezetet

California Flats Solar Project, Kalifornia
Vágólapra másolva!
Az Apple lényegében karbonsemlegessé tenné minden termékét 2030-ra.
Vágólapra másolva!

Az Apple még 2017-ben költöztette főhadiszállását az űrhajóra hasonlító Apple Parlba, ami 100 százalékban megújuló energiára épít, 17 megawattnyi teljesítményt kínáló napelemmel és olyan természetesen szellőzéssel, ami az év 9 hónapjában nem igényel fűtést vagy klimatizálást.

California Flats Solar Project, Kalifornia Forrás: Apple

Nem csak a főhadiszállás lesz azonban karbonsemleges, a gyártópartnereket is ebbe az irányba viszi az Apple: ezek a cégek 13,7 gigawattnyi megújuló energiát használnak, ami 30 százalékkal több, mint tavaly. Az Apple Supplier Clean Energy Programja tavaly 17,4 millió metrikus tonnányi CO2 kibocsájtását előzte meg, ami olyan, mintha 3,8 millió autó eltűnt volna az utakról.

Az Apple 2030-ra minden termékét karbonsemlegessé tenné, ehhez 250 beszállítóval dolgozik 28 országban, hogy mind zöldenergiára váltson. Ez több mint 20 gigawattot jelent majd. A Green Bond program 2016-ban, 4,7 milliárd dollárból indult, a gyártás és újrahasznosítás zöldebbé tétele érdekében. Ez vezetett a karbonmentes alumínium gyártásához is, és olyan projektekhez, mint a 320 megawattos, texasi IP Radian Solar vagy a kaliforniai California Flats Solar Project.