Feltörték a YouTube egyik vezető techcsatornáját

linus sebastian tech tips
Linus Sebastian, a Linus Tech Tips alapítója és tulajdonosa
Vágólapra másolva!
Kriptovalutás csalás futott a 15 millió feliratkozóval rendelkező Linus Tech Tips-en.
Vágólapra másolva!

Évek óta hatalmas divat a kriptovalutás csalók körében, hogy jelszavakat megtippelve vagy sikeres adathalász támadást kivitelezve átveszik az irányítást kisebb YouTube-csatornák felett, majd Elon Muskot és egyéb hírességeket mutató közvetítéseken keresztül pénzt próbálnak kicsalni a nézőkből.

Linus Sebastian, a Linus Tech Tips alapítója és tulajdonosa Forrás: Linus Tech Tips / YouTube

Szerdán nagy megdöbbenésre óriási hal akadt az egyik csaló horgára, valamilyen módon át tudta venni az irányítást a 15,3 millió feliratkozóval rendelkező Linus Tech Tips, továbbá annak Techquickie alcsatornája felett. A csaló eltüntette az LTT összes videóját, átnevezte azt LinusTechTipsTemp névre, majd két Elon Muskot mutató közvetítés során is adathalász webhelyre próbálta terelni a nézőket.

Látszólag az online elérhető kriptovalutás pénztárcáik adatait próbálta kiszedni belőlük.

Hírünk írásának idejére a YouTube mindkét csatornát letiltotta, hamarosan valószínűleg helyreállnak, a Linus Media Group még nem adott ki tájékoztatást az ügyben. A céget alapított és birtokló, továbbá a csatornák fő házigazdájaként funkcionáló Linus Sebastian időközben annyit reagált már a Twitteren, hogy tudomása van az incidensről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!