Elaludhat reggel a Google ébresztőórája

Google Pixel Watch
Vágólapra másolva!
Hetekre lehet még a Pixel Watch hibáját orvosló javítások megjelenése.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonos korszak kezdeti éveiben aránylag gyakori volt, hogy a mobilok meglepetésszerűen elfelejtették a beállított időpontban felébreszteni a gazdáikat, ki tudja mennyi kínos magyarázkodást okozva az iskolákban és a munkahelyeken. Mostanra szerencsére ritkává váltak az efféle incidensek, a hibajelenség hátterében gyakran az állt, hogy a véges erőforrások felszabadítása érdekében az Android vagy a mobilgyártó által telepített kezelőprogram leállította az ébresztőóra háttérfolyamatát.

Google Pixel Watch Forrás: Google

Egy ideje hasonló problémáról panaszkodnak a Google Pixel Watch okosórák tulajdonosai, az internetes beszámolóik alapján a többségnél 1-10 percet késik az ébresztés, de vannak olyanok is, akiket teljesen cserben hagyott a vekkerük.

A Google mostanra elismerte a hiba létezését, állítása szerint a megoldásához az okosóra rendszerszoftverét és az Óra alkalmazást is frissíteniük kell majd a felhasználóknak. Az előbbi javítása várhatóan még márciusban elérhetővé válik, az utóbbi frissítése pedig valamikor „az elkövetkező hetekben" fut majd be, így addig is jobb ötlet nem megbízni a Pixel Watch ébresztőóra funkciójában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!