Jegyzetelni lehet majd a Chrome böngészőben

google chrome
Teljesen fapados a jelenleg elérhető implementáció, de néhány egyszerű extrával már nem érhetné szó a ház elejét
Vágólapra másolva!
Az oldalsávban lesznek áttekinthetőek a weblapokhoz fűzött megjegyzések.
Vágólapra másolva!

Újabb sokak számára hasznos funkció tesztelését kezdte meg a Chrome fejlesztői Canary kiadásában a Google, hamarosan megjegyzések lesznek fűzhetőek a betöltött weblapokhoz. Az újdonság margóra való jegyzetelés jelleggel működik majd, maximum 176 karakteres szösszenetek fűzhetőek hozzá a weboldalakhoz, ezekre utólag rákattintva betöltődik a releváns weblap.

Teljesen fapados a jelenleg elérhető implementáció, de néhány egyszerű extrával már nem érhetné szó a ház elejét Forrás: Origo

A jegyzetelési funkció alapértelmezetten még nem aktív a Chrome fejlesztői kiadásában, a chrome://flags különleges beállítóoldal „Power bookmark backend" és „User notes side panel" opcióival aktiválható. A jegyzetek írása az oldalpanel új Megjegyzések részének behozásával történik, ez a leggyorsabban a weblapokra jobb egérgombbal kattintva, majd a Megjegyzés hozzáadása opciót választva keríthető elő.

A funkció hátránya, hogy jelenleg semmiféle keresési lehetőség sincs az elmentett jegyzetek között, továbbá hasznos opcionálisan extra volna, amennyiben a jegyzetre kattintva oda tudna gördülni a weblap, ahol éppen állt a jegyzet megírásakor.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!