Több tízmillió dollárnyi Funko Pop megy a szemétbe

funko pop star wars luke skywalker
Rengeteg figura iránti keresletet becsülte drámaian túl a Funko
Vágólapra másolva!
Nem kíván tovább ülni az eladhatatlan készlethegyein a figurák gyártója.
Vágólapra másolva!

Gamer körökben szinte mindenki hallott már az Atari 1983-as akciójáról, a vállalat nagy mennyiségben eltemettette az E.T. borzalmas játékadaptációjának eladatlan kópiát. Sokáig leginkább csak városi legenda volt a történet, azonban 2014-ben sikerült körülbelül 1300 darab játékkártyát kikotorni egy új-mexikói szemétlerakóból, ezzel pontot téve a hitelességével kapcsolatos viták végére.

Rengeteg figura iránti keresletet becsülte drámaian túl a Funko Forrás: Funko

Most kísértetiesen erre emlékeztető bejelentést tett a Funko Pop játékfigurákat készítő Funko, a súlyosan téves eladási előrejelzései miatt körülbelül 30-36 millió dollárnyi a nyakán maradt figurától kíván ezzel a módszerrel megszabadulni az Egyesült Államokban. Kontextusként a popkultúrában népszerű karakterekről mintázott, gyűjthető műanyag karakterei jellemzően 12-15 dollárba kerülnek, ezek szerint több millió darabot készülhet eltemettetni a vállalat.

A Funko tájékoztatása szerint a tavalyi évben 48 százalékkal emelkedett a raktáraiban felhalmozódott figurák száma, egyes elosztóközpontjaiba már kénytelen volt plusz konténereket szerezni, hogy képes legyen tárolni valahol a figurákat.

A bejelentés hatására 25 százalékkal esett a vállalat részvényeinek értéke, hiszen súlyos és méregdrága hibákat követett el a vezetőség, bár a gondok miatt decemberben már cserékre került sor a legfontosabb pozíciókban, így nem az éppen aktuális kulcsemberek tehetnek a készlethelyzetről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!