Videókártyák halnak meg a Diablo IV alatt

nvidia gigabyte geforce rtx 3080 ti vision oc 12g videokártya grafikus kártya
Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti VISION OC 12G
Vágólapra másolva!
Korábban az Amazon egyik játéka okozott efféle fejfájást a gamereknek.
Vágólapra másolva!

Aggasztó beszámolók érkeztek a Diablo IV nyilvános teszthétvégéje előtt, a Blizzard fórumain néhányan arra panaszkodnak, hogy a legrosszabb esetben akár meg is halhatnak a GeForce RTX 3080 Ti videókártyák a játék futtatása közben. A panaszosok szerint a játék műszaki előzetesének futtatása során elsötétült a monitoruk és újraindult a számítógépük, egyeseknél pedig soha nem lett újból kép.

Javarészt a Gigabyte által készített modellek tulajdonosai panaszkodnak Forrás: Gigabyte

A probléma mérete egyelőre nem világos, a panaszosok javarészt Gigabyte által készített kártyákkal jártak pórul, a Blizzard felvette a kapcsolatot az NVIDIA-val az ügy kivizsgálása érdekében. Maga a játék biztosan nem tudja tönkretenni a grafikus vezérlőket, viszont okozhat olyan folyamatos csúcsterhelést rajtuk, ami miatt kijönnek az addig rejtett gyártási defektusaik, jó eséllyel ez áll a panaszok hátterében.

Nemrég volt már egy hasonló incidens, 2021 közepén az Amazon által készített New World alatt haltak sorra elsősorban EVGA GeForce RTX 3090-ek, a problémát rossz forrasztások okozták.

A helyzet rendezéséig az érintett kártyák tulajdonosai lekorlátozhatják manuálisan a játékok képkockasebességét az NVIDIA Control Panel alkalmazás 3D-beállítások menüjében, hogy csökkentsék a videókártyáik terhelését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!