Ingyenes frissítés lesz a Counter-Strike 2

valve counter-strike 2 videojáték
Érdemben szebb az elődjénél a Counter-Strike 2
Vágólapra másolva!
Szebb grafikát és hatékonyabb játékoskövetést hoz a játéksorozat legújabb része.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetek pletykáit követően bemutatkozott minden idők egyik legnépszerűbb online taktikai lövöldéjének legújabb része. A Counter-Strike 2 közvetlenül leváltja majd Counter-Strike: Global Offensive-et, azonban a játékosok minden haladásukat és tárgyukat átviszik az új játékba.

A Counter-Strike 2 már a Half-Life: Alyxot is hajtó Source 2 motort használja, így látványosan jobb grafikai minőséget kínál. A fényeffekthez és anyageffektekhez hasonló rendszerek mellett a fejlesztők a pályák geometriáját is bővítették, bár feltehetően a rendszerkövetelmények alacsonyan tartása és a vizuális zsúfoltság elkerülése érdekében túlságosan látványossá nem tették a játékot.

A legnagyobb grafikai érdekességet az új 3D-s füsteffekt jelenti, ez nem csak messze jobban néz ki a réginél, de reagál a lövésekhez vagy robbanásokhoz hasonló fizikai hatásokra, így taktikai szinten is új lehetőségeket hordoz magában. A fizikánál tartva a Valve szerint a környezeti hanghatások szimulációja is szintet lépett.

Funkcionális szinten a legfontosabb fejlesztést a jelentősen gyorsított frissítési ütem adja, a szerver kisebb időközönként értékeli a játékosok számítógépeiről érkezett információkat, hogy kövesse a mozgásukat és a tetteiket. „Ennek eredményeképp, a tick rate-től függetlenül, a mozgásod és lövéseid jobban reagálnak, a gránátjaid pedig mindig ugyanúgy érnek földet" – olvasható a hivatalos bemutatóoldalon.

A Counter-Strike 2 szűk körű bétatesztje már elérhető a kiválasztott játékosok számára, a nyilvános béta elindulásának várható idejéről még nem érkeztek információk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!