Kezdetek óta kért funkciót kap a WhatsApp

whatsapp facebook telegram
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Még nem érhető el a nyilvános bétában az üzenetszerkesztés.
Vágólapra másolva!

Költői túlzással ezer éve kért funkció fejlesztésén kapta rajta a WhatsApp chatalkalmazás programozóit a WaBetaInfo szerkesztője, a jelek szerint a nem túlságosan távoli jövőtől szerkeszthetőek lesznek a már elküldött üzenetek. Jelen pillanatban a szimpla szöveges üzenetek esetében működik a szerkesztés, például a képekkel együtt küldött kommentárok nem változtathatóak meg.

Régebben szinte csak informális kapcsolatban álló felek chateltek egymással, így kínos helyett inkább viccesek voltak a „jól sikerült" félreütések Forrás: Thomas Ulrich / Pixabay

A többség számára a funkció nem életbe vágó, hiszen javarészt ismerősökkel és családtagokkal chatelnek a felhasználók, a kellemetlenebb félreütések felfedezése esetén egy utólagos üzenetben javíthatóak a hibák. Ettől függetlenül nem szokatlan manapság, hogy formálisabb jellegű kapcsolatban lévő felek, például tanárok és diákok is kommunikálnak egymással chaten, ilyen esetekben kifejezetten kínosak lehetnek egyes bakik, kapóra jöhet a szerkesztési lehetőség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!