Biztonsági funkciót tesz fizetőssé a Twitter

twitter, tweet, közzétesz, posztol, telefon kéz, alkalmazás, közösségi méfia, ILLUSZTRÁCIÓ, CÍMLAPKÉP
Vágólapra másolva!
Csak havidíjért lehet majd használni az SMS-es kétlépcsős hitelesítést.
Vágólapra másolva!

Újabb kellemetlen hírrel szolgált az Elon Musk általi felvásárlása óta leginkább csak botrányokat halmozó Twitter, a közösségi szolgáltatás bejelentése szerint hamarosan csak a Blue havidíjas előfizetésével rendelkezők lesznek képesek SMS-ben kapott kóddal használni a kétlépcsős hitelesítést. Az előfizetés havi 8 dollárba vagy évi 84 dollárba kerül, extra funkciókat ad hozzá a Twitterhez.

Sosem látott hullámvasútra ült fel az Elon Musk általi felvásárlásával a Twitter Forrás: Shutterstock/ In Green

Szerencsére a szolgáltatás ingyenes felhasználói sem maradnak hoppon: a biztonságtudatos twitterezők mobilappos kódgenerálással vagy hardveres biztonsági kulccsal a jövőben is igénybe vehetik a kétlépcsős hitelesítés által nyújtott védelmet, hogy a jelszavuk kiszivárgása ellenére se tudjanak illetéktelenek bejelentkezni a felhasználói fiókjaikba.

A mostani változtatás ténylegesen jó eséllyel keveseket érint majd, a legutóbbi 2021-es adatok alapján akkoriban a Twitter felhasználóinak csupán 2,6 százaléka használta a kétlépcsős hitelesítés bármely formáját. Módokra lebontva 74,4 százalékuk SMS-ben kérte a kódot, 28,9 százalékuk mobilappal generálta azt, míg a hardveres kulcsot igénybe vevők aránya csupán 0,5% volt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!