Világszerte Snapdragon chippel jön a Galaxy S23

Samsung, Galaxy S23, széria, csúcsmobil, okostelefon
Az ultra 6,8 inches QHD+ Super AMOLED kijelzőt kapott
Vágólapra másolva!
Nyolc év után dobta a saját Exynos rendszerlapkáit a Samsung.
Vágólapra másolva!

Az előre beharangozottnak megfelelően tegnap végre hivatalossá vált a Samsung Galaxy S23 termékcsalád. A tavalyi elődökhöz képest leginkább iteratív frissítésnek mondható széria egyik legnagyobb érdekessége, hogy világszerte Qualcomm Snapdragon Gen2 rendszerlapkával lesz kapható, egyáltalán nincs belőle Samsung Exynos chipes változat.

Az európai vevők mindig a rosszabbnak mondható Exynos chipes verziót kapták a Galaxy S telefonokból Forrás: Origo

Ilyen utoljára a 2014-es évjáratú Galaxy S5 esetében fordult elő, azóta a termékcsalád tagjaiból Snapdragon és Exynos lapkás variánsok is készültek, Európában folyamatosan az utóbbiak voltak kaphatóak. Ettől függetlenül a Samsung chiptervező részlege soha nem volt képes teljesen felvenni a versenyt a Qualcomm úthengerével, így egyes vevők részéről folyamatosan kritikákat kiváltva az exynosos modellek gyakran rosszabb teljesítményt és akkus üzemidőt kínáltak.

A problémák miatt még tavaly átszervezések voltak a Samsung chiptervező részlegénél, a meglévő termékek kalapálási kísérlete helyett gyakorlatilag újraindították a mobileszközökbe szánt rendszerlapkák fejlesztését. Ennek megfelelően az ambíciók továbbra is megvannak a Qualcommal való versenyzésre a mobilos rendszerlapkák piacán, azonban a ténylegesen konkurensnek mondható termékek kifejlesztése jelentős mennyiségű időt vesz igénybe.

Muszáj volt az összes idei Galaxy S23-at Snapdragon chippel ellátnia a Samsungnak, nem tudott alternatív rendszerlapkát tenni beléjük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!