Újrafejlesztik a Thunderbird levelezőprogramot

laptop éjszaka fiatal nő
Vágólapra másolva!
Hosszú távú tervek készültek az elhanyagolt alkalmazás feltámasztására.
Vágólapra másolva!

Bő egy évtizeddel ezelőtt többé-kevésbé a földbe állt a multiplatform Thunderbird számítógépes levelezőprogram, miután a Mozilla nem kívánta érdemben támogatni a fejlesztését, részben az efféle alkalmazások népszerűségének csökkenése, részben pedig a csúnyán kiöregedett Firefox modernizálási kísérletének jelentős erőforrásigénye miatt.

Így nézhet ki a Thunderbird naptárnézete a Supernova frissítéssel Forrás: Mozilla

Ettől függetlenül a Thunderbird fejlesztése sosem állt le teljesen, javarészt egy maréknyi elhivatott önkéntes próbálta életben tartani, azonban ez túl nagy falat volt számukra. A Mozilla szerencsére újabban komolyabb pártfogásban kezdte részesíteni az alkalmazást, így némi finanszírozás hatására szervezeti struktúra lett mögötte, hosszú távú tervek születtek a gatyába rázására.

Ennek keretében a Thunderbird a következő úgy három évben apránként teljesen újrafejlesztésre kerül majd, annak idején a Firefoxot is ezzel a stratégiával támasztotta fel a Mozilla. Ha minden jól megy, akkor idén érkezhet majd egy Supernova kódnevű kezelőfelületi frissítés a levelezőprogramhoz, ami sokkal csinosabbá és használhatóbbá teheti az alkalmazást, hosszabb távon pedig modernizálódhat a levelező, megszabadulhat az ősi és problémás kódbázisától.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!