A legtöbb mobil képes lesz műholdas segélykérésre

motorola defy satellite link műhold segélykérés
Bármely modern okostelefonnal használható a Motorola Defy Satellite Link
Vágólapra másolva!
Csupán száz fontba kerül a Motorola Defy Satellite Link kiegészítő.
Vágólapra másolva!

A tavaly ősszel piacra dobott iPhone 14-esek jelentős innovációt vezettek be, a tulajdonosaik műholdas kommunikációval a mobilhálózatok által lefedetlen helyeken is képesek segítséget kérni. Az elmúlt néhány hónapban már több esetben is jó szolgálatot tett a funkció, többek közt egy alaszkai férfit és egy autóbalesetet szenvedett párt is kihúzott a csávából.

Bármely modern okostelefonnal használható a Motorola Defy Satellite Link Forrás: Motorola

A Qualcomm, a Samsung, továbbá a MediaTek legújabb chipjeinek köszönhetően a funkció hamarosan az androidos világban is elérhetővé válik majd. A legutóbbi vállalat most nem csak bejelentette a maga műholdas távközlési megoldását, de a Motorolával és a Bullittal együttműködésben hamarosan piacra dob egy kiegészítőt, amely jóvoltából bármely legalább iOS 14-et vagy Android 10-et futtató telefon utólag képessé válik a műholdas segélykérésre.

A Motorola Defy Satellite Link saját akkuval rendelkezik, a telefonokhoz Bluetooth-on csatlakozik, IP68-minősítésű, a használata a Bullitt Satellite Messenger appon keresztül történik. A közeljövőben piacra kerülő eszköz 99 angol fontba kerül majd, a hozzá tartozó szolgáltatási csomag havidíja pedig 5 fontnál kezdődik, átszámítva 43 ezer és 2200 forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!