Lebőgött játékokban a kínai MTT S80 videókártya

moore threads mtt s80
Moore Threads MTT S80
Vágólapra másolva!
Az őrült fogyasztása mellé kínosan gyenge teljesítmény társul.
Vágólapra másolva!

Megérkeztek az első játéktesztek a kínai Moores Threads grafikus chiptervező cég első játékosoknak szánt videókártyájáról, az MTT S80 olyan 159 ezer forintnak megfelelő 2999 jüanért vált elérhetővé. Komoly eladásokra viszont nincs kilátás, a PCI Express 5.0 csatolófelület, a 4096 feldolgozóegység, továbbá 16 GB GDDR6 memória ellenére rendkívül harmatos teljesítményt nyújt.

A játékokban elvégzett mérések alapján az esetek nagyobbik részében az MTT S80 teljesen versenyképtelen a töredék összegbe kerülő NVIDIA GeForce GT 1030 videókártyával, bár például a CS:GO-ban enyhén jobban teljesít, továbbá a Kínán kívül kevésbé ismert Tree of Savior MMO-játékban alaposan túltesz azon.

Nagyon úgy tűnik, hogy a kínai kártya elsődleges problémáját nem a nyers teljesítménye jelenti, hanem a meghajtószoftverének kiforratlansága, ezzel a problémával küzdtek a közelmúltig az Intel Arc modellek is, bár közel sem ennyire drámai mértékben.

További rossz hír, hogy a kevés kivétellel borzasztóan rossz játékbeli teljesítmény mellé gigantikus fogyasztás társul, az MTT S80 átlagosan 252 wattot is felvesz. Kontextusként a GeForce RTX 3060-nál 170W-ot, a GeForce GTX 1060-nál 120W-ot, míg a GeForce GT 1030-nál 30 wattot mért a tesztelő.

A Moores Threads kártyája durván 8,5×-es fogyasztás ellenére sem képes felvenni a versenyt a GeForce GT 1030-cal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!