Leleplezi a kijelző pluszfogyasztását az iOS 16.4

Apple iPhone 14 Pro
Vágólapra másolva!
Komoly hatása van a mindig bekapcsolt kijelzőnek az akkus üzemidőre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön elérhetővé vált a fejlesztők számára az iOS 16.4 első bétája. A kisebb frissítés jellege ellenére az operációs rendszer hasznos új funkciót hoz az iPhone 14 Pro okostelefonok tulajdonosai számára, tájékoztatást ad a készülékek mindig aktív kijelzőjének fogyasztásáról.

Nagyon kényelmes, de erősen meríti az akkut az iPhone 14 Prók mindig aktív kijelző funkciója Forrás: Apple

Ez egy gyárilag bekapcsolt, azonban igény esetén a Beállítások alkalmazásban letiltható extra, a segítségével nem kell felébreszteni a telefont az idő vagy egyes widgetek megtekintéséhez. Az eddigi tesztek alapján a mindig aktív kijelző jelentős mennyiségű energiát visz el, bekapcsolt háttérkép esetén napi 20%-kal, míg fekete háttérrel 14%-kal csökkentheti az akkutöltöttséget, ami éppen elég mobilozó számára kellemetlenül sok lehet.

Az Apple természetesen próbálta minimalizálni a mindig aktív kijelző fogyasztását, ennek keretében például készenléti módban 1 Hz-re csökkentette az OLED érintőkijelző frissítési sebességét, azonban ez kevés volt az üdvösséghez. A helyzet miatt az iOS 16.4 képes lesz tájékoztatni a mobilozókat a funkció hátrányáról, hogy megítélhessék annak hasznosságát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!