Kritikus újítást kaphat a Google Fotók zárolt mappája

Egymilliót keres havonta a szelfijeivel ez a nő, és meztelenkednie sem kell
Woman lying on bed taking selfie with smartphone
Vágólapra másolva!
Hamarosan lehetőség nyílhat a rejtegetett fotók internetes biztonsági mentésére.
Vágólapra másolva!

Két évvel ezelőtt sokak számára kapóra jött funkcióval bővült a Google Fotók mobilapp, lehetővé tette a valamilyen oknál fogva érzékeny fényképek és videók „jelszavazott" mappába való berakását. A zárolt mappába áthelyezett tartalmak nem jelennek meg a Fotók és más alkalmazások felületein, csak ujjlenyomatos vagy egyéb hitelesítést követően tekinthetőek meg, kezelhető a mappa tartalma.

A nagyon közeli jövőben biztonsági menthetővé válhat a Zárolt mappa tartalma a Google-fiókba Forrás: Google News / Telegram

A megoldás óriási hátránya, hogy a mappába száműzött képekről és videókról nem készül internetes biztonsági másolat a felhasználó Google-fiókjába, így például a telefon elveszítése esetén örökre nyomuk vész, készülékváltáskor pedig manuálisan kell átmásolgatni a megőrizni kívánt fájlokat az okostelefonok között.

A Google News telegramos csatorna egyik felhasználója szerint nagyon hamarosan megváltozhat a helyzet, a Google Fotók mobilapp akár már a következő 6.23-as frissítéstől kezdve lehetőséget adhat a Zárolt mappa tartalmának felhős biztonsági mentésére, a funkció bekapcsolásához csak egy billenőkapcsolót kell majd aktiválni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!