Hasznosabbá válhat a Chrome kép a képben módja

google chrome
A videók megjelenítése után bármi más mutatására is használhatnák a lebegő felületet a webfejlesztők
Vágólapra másolva!
Nem csak videókat lesz képes megjeleníti a mindig látható ablaka.
Vágólapra másolva!

Jelentős mértékben ki szeretné bővíteni a Chrome-ban régóta elérhető kép a képben funkciót a Google, ez jelenleg csak egyes videómegosztó webhelyeken használható, a bekapcsolását követően az éppen lejátszott videó kiugrik egy fülek közti váltás ellenére mindig látható ablakba.

A videók megjelenítése után bármi más mutatására is használhatnák a lebegő felületet a webfejlesztők Forrás: Google

Az új ötlet nagyon egyszerű, a Chrome fejlesztői csapata lehetővé kívánja tenni bármilyen tartalom mutatását a lebegő felületen; például egy zenestreamelő oldal megjeleníthetné benne a lejátszási listát és a vezérlőgombokat, hogy a felhasználóknak ne kelljen visszalépniük a lejátszás megállítása vagy egy másik számra való átváltás miatt a böngészőfülére.

A fejlesztést műszakilag nem nehéz megoldani, az első implementációját már a Chrome valamelyik következő főverziójában tesztelni kívánják a böngésző fejlesztői. A problémát inkább az jelenti, hogy Mozilla Firefox és az Apple Safari fejlesztői nem lelkesednek túlságosan az ötletért, így nehéznek bizonyulhat minden böngészőben működő, webes szabvánnyá avanzsálni az elképzelést.

A Mozilla attól fél, hogy a lebegő felület bosszantó reklámozásra lesz használva, míg a Safari fejlesztői gondnak vélik az iOS-en való implementálását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!