Tovább játssza Elon Musk a hisztis óvodást

Elon Musk, tesla, vezető
(FILES) In this file photo taken on April 11, 2022, Elon Musk, founder of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center in Washington, DC. - Elon Musk faces a lawsuit filed May 25, 2022 accusing him of pushing down Twitter's stock price in order to either give himself an escape hatch from his $44 billion buyout bid, or room to negotiate a discount. The suit alleges the billionaire Tesla boss tweeted and made statements intended to create doubt about the deal, which has roiled the social media platform for weeks. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem tetszett neki a felvetés, hogy miért csökken a tweetjeinek olvasottsága.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben jó eséllyel jogi tanácsra kissé elcsendesedett a Twitter tulajdonosa a közösségi szolgáltatásban, azonban ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne érdekelné a tweetjeinek olvasottsága. A Platformer értesülései szerint az elmúlt időszakban irritálni kezdte Muskot, hogy a 128,7 millió twitteres követője ellenére folyamatosan csökken a tweetjeit olvasottak száma, mára csak néhány tízezren látják azokat, a helyzetet nevetségesnek titulálta.

Lehetetlen, hogy a felhasználók ne lennének kíváncsiak a tweetjeire Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Az ügyben mérnököket hivatott be, akik a Twitter látogatottsági statisztikáin keresztül arányos összefüggést véltek felfedezni a szolgáltatás csökkenő látogatottsági számai és Musk tweetjeinek szintén csökkenő olvasottságai között. Megállapították, hogy a Twitter algoritmusának nincs negatív elfogultsága a tweetjeivel kapcsolatban, Musk sejtésével ellentétben nem limitálja azok megjelenését.

Muskot nem győzték meg az érvelések, így a megbeszélésen részt vett egyik vezető mérnök a csendet megtörve azt sugallta, hogy Twitter megvásárlása óta a követői talán belefáradtak az internetes ámokfutásának követésébe, egyre kevesebben kíváncsiak a bejegyzéseire.

– reagált a Twitter ura a felvetésre.

A Platformer nem hozta nyilvánosságra a menesztett mérnök nevét, nehogy Musk rajongói online zaklatásban részesítsék.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!