Túltesz az új iPhone-okon a CAT munkásmobilja

cat s75 okostelefon
A gyártó korábbi készülékeihez hasonlóan a CAT S75-öt sem kell túlságosan félteni
Vágólapra másolva!
Bárkivel lehetővé teszi a műholdas csevegést, nem csak segélykérésre használható.
Vágólapra másolva!

Bemutatta az elsősorban kalandoroknak, terepen dolgozóknak, továbbá elszigetelt helyeken élőknek szánt legújabb okostelefonját a Caterpillar márkát gondozó Bullitt Group. A Cat S75 különlegessége, hogy az iPhone 14-esekhez hasonlóan képes a műholdakon keresztüli üzenetváltásokra, így mobilhálózat nélküli helyeken is használható marad a kommunikációra. Ráadásul bárkivel lehetővé teszi a műholdas üzenetváltást, az Apple mobiljaitól eltérően nem csak segélykérések indíthatóak vele.

A gyártó korábbi készülékeihez hasonlóan a CAT S75-öt sem kell túlságosan félteni Forrás: CAT

A készülék ugyanazt a chipet és mobilappot használja a műholdas kommunikációra, mint a bármely modern okostelefonnal használható Motorola Defy Satellite Link kiegészítő. A címzettek alapvetően SMS-ben kapják meg a műholdas kapcsolaton keresztül küldött szöveges üzeneteket, azonban ha vissza kívánnak írni a feladónak, akkor nekik is telepíteniük kell a Bullitt Satellite Messenger mobilappot.

A másokkal való műholdas kommunikációhoz előfizetés szükséges, a legolcsóbb 5 eurós csomag havi 30 üzenet elküldésére biztosít lehetőséget, a vevők három hónap próbaidőt kapnak a tesztelésére. A műholdas segélykérés az első 12 hónapban ingyenes, utána a havidíjas csomagok részét képezi.

A különleges igényű vállalati ügyfelek akár személyre szabott előfizetési csomagot is kialkudhatnak maguknak Forrás: CAT

A CAT S75 nem teljes értékű strapamobil, de szándékosan rendkívül ellenállóra tervezték, IP68/IP69K minősítésű, a kijelzőjét Gorilla Glass Victus üveg védi, a külseje pedig antibakteriális bevonatot kapott.

A hardverét tekintve kompetensnek tűnik az okostelefon: 6,6 hüvelykes és 1080×2408 pixeles IPS kijelzőt kapott, a rendszerlapkája Mediatek Dimensity 930, a memóriája 6 GB, a bővíthető háttértára 128 GB, az 5G-t pedig Sub-6 és mmWave frekvenciákon is támogatja.

Nem hivalkodásra tervezték a CAT S75-öt, villantani csak a vakujával tud Forrás: CAT

Az előlapi kamerája 8 MP-es, a hátlapján 50 MP-es széles látószögű, 8 MP-es ultraszéles, továbbá 2 MP-es makrókamera található. Az 5000 mAh-es akkuja 15 wattal gyorstölthető, plusz vezeték nélküli töltést is támogatja.

A CAT S75 a második negyedév során kerül piacra 600 eurós, olyan 228 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron. Az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) egyes mobilszolgáltatóktól is megvásárolható lesz, ezekről listát sajnos nem közölt a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!