Késik az Apple saját iPhone-bérlési programja

apple pay nfc érintés nélküli fizetés mobilfizetés
Érintés nélküli fizetési terminálként használhatják majd a kereskedők és a szolgáltatók az iPhone-jukat
Vágólapra másolva!
Nem a telefonok ajánlott fogyasztói árának jelenleg jellemző hányada lesz a havidíj.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg értesülései szerint az Apple óriási erőkkel dolgozik az újabb pénzügyi szolgáltatások bevezetésén, továbbá a meglévők működtetésének teljesen házon belülre hozásán. Jelenleg négy projekt van folyamatban, ebből az Apple Card megtakarítási számlát és a későbbi fizetést lehetővé tevő Apple Pay Latert már bejelentette a cég, az utóbbi a tavasszal akár elérhetővé is válhat.

Pénzügyi szolgáltatások nyújtásával szeretné óriási mértékben növelni a bevételeit az Apple Forrás: Apple

A másik két projektről egyelőre nem rántotta le a leplet a vállalat, az egyik közülük az Apple Pay havi törlesztőrészletes fizetési opció, a másik pedig a havidíjas iPhone-bérlés. Az informátorok szerint mind a négy projekt mérnöki és műszaki jellegű problémákba ütközött, a nyújtásukhoz szükséges rendszerek kifejlesztése a vártnál nagyobb kihívásnak bizonyult.

A négy szolgáltatás közül a legtöbbek számára elsőre talán a hivatalos iPhone-bérlőprogram lehet az érdekes, főleg mivel a havidíj elméletileg nem a bérelt készülék ajánlott fogyasztói árának tizenketted vagy huszonnegyed része lesz, mint a mobilszolgáltatóktól történő vásárlás esetén, hanem egy eltérő módon meghatározott összeg. Ez teljesen érthető, hiszen az iPhone-ok hosszú életciklusa és remek használtpiaci értéke miatt a jó állapotban lévő, 2-4 éves eszközök meglepően magas összegekért értékesíthetőek.

Az iPhone-bérlőprogramot igénybe vevőknek állítólag mindig vissza kell majd adniuk a telefonokat, nem tarthatják meg azokat egy bizonyos számú bérleti díj kifizetése után.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!