Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elképesztő hibákat vét az Apple életmentő funkciója

Apple Watch ütközésérzékelés
Vágólapra másolva!
Téves riasztásokkal árasztja el a segélyhívót az USA-ban az Apple ütközésérzékelő funkciója.
Vágólapra másolva!

Mióta az Apple az iPhone 14 mobilokon és a legújabb Apple Watch okosórákon elindította a Crash Decetion nevű ütközésérzékelő funkciót, azóta az USA-ban egyre több helyen elárasztják a segélyhívót a téves bejelentések. Ezúttal Coloradóban háborognak.

A funkció lényege, hogy amikor az eszköz azt érzékeli, balesetet szenved tulajdonosa, akkor SOS-üzenetet küld a vészhívóra. Miközben az androidos, régóta elérhető verzió gond nélkül működik, addig az Apple saját megoldása nem igazán. Többször okozott már botrányokat (például hullámvasúttal kapcsolatban). Ezúttal Coloradóban a síelők indították be akaratlanul a funkciót, kétszer annyi vészhívás érkezik naponta, mint korábban a legfelkapottabb szezonban.

Apple Watch ütközésérzékelés Forrás: apple

Állítólag olyan gyakori a dolog, hogy az életmentéssel foglalkozók teljes kapacitását leterhelik, így a valódi vészhelyzetekre nem marad idejük, emberük. A rengeteg téves bejelentés miatt pedig idővel nem biztos, hogy olyan komolyan veszik majd az automata vészhívásokat. A vészhívásokra reagáló egység igazgatója szerint az Apple-nek ideje saját call centert felállítania, ha ilyen funkciót akar.

A gyártó embereket küldött a helyszínre a probléma felderítésére, és arra jutott, hogy a síelők az automata hívás előtti figyelmeztetést nem veszik észre a vastag öltözet miatt, ezért nem tudják kikapcsolni. Az Apple 2022 végén adott ki frissítést a funkció optimalizálására, így most a síhelyszínek táblákat helyeztek ki: arra kérik a síelőket, hogy frissítsék mobiljukat és órájukat, vagy kapcsolják ki ezt a funkciót.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről