Hétfőn leáll Kínában a World of Warcraft

world of warcraft mists of pandaria videojáték
World of Warcraft: Mists of Pandaria
Vágólapra másolva!
Egy ideje már nem kaphatóak a Blizzard játékai az országban, jön az újabb feketeleves.
Vágólapra másolva!

Óriási csapás érte a World of Warcraft kínai játékosait, mostanra a NetEase és a Blizzard is tényként kezelik, hogy 2023. január 23-án teljesen le fognak állni a mai napig népszerű szerepjáték szerverei, a helyi játékosok nem lesznek képesek külföldön üzemeltetett kiszolgálókra átvándorolni. Pénzvisszatérítést nem kapnak, és akár örökre elveszíthetik az összes játékbeli haladásukat is.

Másik partner nélkül örökre búcsúzik a kínai játékosoktól a World of Warcraft Forrás: Blizzard

A helyzet oka, hogy a Blizzard nem volt képes meghosszabbítani a kínai NetEase vállalattal a World of Warcraft helyi üzemeltetéséről szóló szerződést, másik partnert pedig egyelőre nem talált helyette. Kínában a külföldi vállalatoknak kötelezően helyi partnercégre van szükségük a szolgáltatásaik nyújtásához, a Blizzard China leánycég közvetlenül nem képes üzemeltetni az MMORPG szervereit.

A NetEase tájékoztatása szerint a helyzet mögött anyagi vita áll, emiatt nem kaphatóak a múlt év vége óta Kínában a Blizzard játékai, és állnak most le a World of Warcraft szerverei. A Blizzard próbálta fél évvel meghosszabbítani az aktuális feltételek mellett a szerződést, hogy időt nyerjen egy másik partner felkutatására, azonban a NetEase nem állt kötélnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!