5G-s notebookot dob piacra a Samsung

samsung galaxy book2 go
Sub-6 frekvenciákon képes 5G-hálózatokra csatlakozni
Vágólapra másolva!
Snapdragon rendszerlapkával és Windows 11-gyel érkezik a termék.
Vágólapra másolva!

A Microsoft reményeivel ellentétben nem váltak felkapottá az elmúlt években az Intel vagy AMD helyett Qualcomm processzorral szerelt noteszgépek, azonban néhány hardvergyártó még hajlandó kötélnek állni, készít efféle eszközöket az irántuk való rétegigény kielégítése céljából. A legújabb fejlemény, hogy a Samsung bemutatta Galaxy Book2 Go modelljének 5G-hálózatokra kapcsolódni képes változatát.

Sub-6 frekvenciákon képes 5G-hálózatokra csatlakozni a laptop Forrás: Samsung

A Windows 11-gyel előtelepített noteszgép Sub-6 frekvenciákon képes csatlakozni az újgenerációs mobilhálózatokhoz, fizikai nano SIM mellett az eSIM használatát is támogatja. A meghajtásáról Qualcomm Snapdragon 7c+ Gen 3 rendszerlapka gondoskodik, a Samsung szerint „nagyon hosszú" akkus üzemidőt remélhetnek a vásárlók, azonban a konkrét üzemórák említését kerülte a vállalat.

A Galaxy Book2 Go 5G fontosabb specifikációi közül kiemelhető a 14 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS kijelző, a WiFi 6E (802.11ax) és Bluetooth 5.2 támogatása, a két darab USB-C port, a MIL-STD-810G szabványnak való megfelelés, továbbá az 1,44 kilogrammos súly.

A kompakt és könnyű termék különféle modelljeinek eurós árai a hírünk írásakor még nem voltak világosak, de az angol fontos árakat nyilvánosságra hozta a Samsung, az Egyesült Királyságban január végétől lesz kapható a laptop.

Három konfigurációban lesz elérhető:

  • WiFi / 4 GB RAM / 128 GB háttértár: 499 font (226 ezer forint)
  • 5G / 4 GB RAM / 128 GB háttértár: 649 font (294 ezer forint)
  • 5G / 8 GB RAM / 256 GB háttértár: 749 font (339 ezer forint)

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!