Boldog péntek 13-át kívánt a Microsoft

Man screaming at laptop Computer Businessman Men Facial Expression Adult Furious Caucasian Ethnicity Frustration Failure Problems Rudeness Surprise Business Technology Violence Human Face Internet Laptop Desk Table Man sitting at the table and screaming a
Man sitting at the table and screaming at his laptop
Vágólapra másolva!
Megvadult egyes céges számítógépeken a Windowsok gyári vírusirtója.
Vágólapra másolva!

Rémálmot hozott egyes vállalati informatikusoknak a péntek tizenharmadika, a céges dolgozók egyik pillanatról a másikra tömegesen arra kezdtek panaszkodni, hogy a Windows 10/11-es számítógépeiken eltűnt az összes parancsikon az Asztalról, a Tálcáról és a Start menüből. Jókora részüket meg is bénította a helyzet, hiszen nem tudták, hogy ezek nélkül miként indítsák el a gépeiken lévő programokat.

Csökkentette a vállalati produktivitást a Microsoft ballépése Forrás: Getty Images/iStockphoto/Wolfgang Zwanzger

A Microsoft beszámolója szerint a hiba csak a Microsoft 365 és Defender kombinációt használó cégeknél jelentkezett, az okát pedig egy hibás vírusdefiníciós frissítés okozta. A gond továbbgyűrűzését sikerült megállítani a frissítés visszavonásával, azonban a cég szerint a törölt parancsikonok könnyű visszaállítására nincs mód, ezt a rendszergazdáknak kell valahogy megoldaniuk az érintett PC-ken.

Ennek biztosan nagyon örülnek az érintettek, főleg mivel a Microsoft hibás frissítése válogatás nélkül ürítette ki a Tálca és a Start menü teljes tartalmát, az egyénileg telepített alkalmazások mellett a Windowsok gyári appjainak (például Fájlkezelő, Számológép, Edge) parancsikonjait is törölte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!