27 órás üzemidőt mutatott fel az új MacBook Pro

apple macbook pro
Apple MacBook Pro (2023)
Vágólapra másolva!
Videólejátszáskor biztosan köröket ver minden más a piacon kapható notebookra.
Vágólapra másolva!

A héten megkezdődött a házon belül tervezett M2 Pro és M2 Max rendszerlapkákkal szerelt MacBook Pro laptopok forgalmazása. Az eddig megjelent tesztek szerint az Apple legújabb és legerősebb rendszerlapkái általánosságban véve fantasztikus sebességű működést biztosítanak, jelentősen gyorsabbak az előző generációs M1 chipekhez képest.

Apple MacBook Pro (2023) Forrás: Apple

Ezen túlmenően a PCMag mérései szerint az akkus üzemidő terén is minden eddiginél jobb gépekről van szó, bár sajnos nem valódi használatot emulálni próbáló tesztet használ, hanem csak a Tears of Steel rövidfilm 720p felbontású kópiáját játszhatja le végtelenítve, 50% kijelzőfényerő mellett. A kiadvány által tesztelésre kapott MacBook Pro a 16 hüvelykes modell volt, ráadásul az 5300 dolláros konfigurációja, M2 Max rendszerlapkával, 96 GB (!) memóriával, továbbá 4 TB háttértárral.

A laptop megdöbbentő 26 óra 51 percen át volt képes lejátszani a filmet az akku lemerüléséig, míg az eddigi csúcstartó MacBook Pro 13" (M2, 2022) csak 21 óra 55 percig bírta szusszal. A teszten eddig legjobban teljesített windowsos laptopnak az Asus VivoBook Pro 16X bizonyult, ám ez is csupán 14 óra 33 percen át tudta ismételni a rövidfilmet.

A MacBookok mindig is jelentősen túltettek a windowsos konkurencián az akkus üzemidőben, és a jelek szerint ez a belátható jövőben sem lesz másként.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!