Mégis jöhet az érintőkijelzős MacBook Pro

apple macbook pro 2021 laptop notebook
Apple MacBook Pro (2021)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt években folyamatosan elutasította az elképzelést az Apple.
Vágólapra másolva!

A Windows 8-as korszaktól kezdődően folyamatosan kaphatóak érintőkijelzős laptopok a Microsoft operációs rendszereivel, így rendszeresen visszatérő beszédtémát jelent, hogy az Apple is bevezethetné opcionális extraként ezt a funkciót a MacBookokon. Az évek során a vállalat vezetői többször is elutasították az ötletet, véleményük szerint ergonómiailag nem működik, a múltban már kísérleteztek a színfalak mögött érintőkijelzős prototípusokkal.

Időnként hasznos és kényelmes lehet az érintőkijelző, bár az érintős laptopokat az idő javában a megszokott módon használják a tulajdonosaik Forrás: Apple

A Bloomberg értesülései alapján most meggondolhatták magukat a döntéshozók, a mérnökök aktívan dolgoznak azon, hogy a 2025-ös évjáratú MacBook Pro laptopok érintőkijelzős kivitelben is elérhetőek lehessenek. A források szerint ez a termékcsalád a jelenleg használt mini LED helyett OLED kijelzőt használ majd, az érintőkijelzős modellek piacra dobása pedig egyelőre nincs kőbe vésve.

Sajnos a források nem tudták megmondani, hogy a koncepció eddigi merev elutasítása után most miért került újból terítékre az érintőkijelzős MacBookok kérdése, sikerült-e esetleg előállni valamiféle olyan új ötlettel, ami hasznossá tenné ezeket a paneleket a noteszgépekben.

A macOS jelenleg nem lenne jól használható érintéssel, a rajzolni kívánóknak pedig az iPad Prót javasolja az Apple.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!