Rossz állapotban lehet a milliók által várt gigajáték

bethesda starfield
New Atlantis városa lesz az egyik népesebb bejárható terület a Starfieldben
Vágólapra másolva!
A Microsoft rákényszerítheti a Starfield idő előtti kiadására a Bethesdát.
Vágólapra másolva!

Egy korábban megbízhatónak bizonyult informátor rossz hírt osztott meg az Xbox Game Studios háza tájáról, a Horns becenéven futó illető szerint az éppen tízezer főt leépítő Microsoft illetékesei a cég viszonylag rossz pénzügyi teljesítménye miatt kozmetikázni szeretnének egy kicsit a számokon. Ennek keretében játszadoznak a gondolattal, hogy a 2023 júniusában esedékes pénzügyi újév előtt kikényszerítik a gyárkapun a Bethesdánál készülő Starfieldet.

New Atlantis városa lesz az egyik népesebb bejárható terület a Starfieldben Forrás: Bethesda

A szivárogtató szerint a milliók által tűkön ülve várt Starfield jelenleg borzasztó állapotban van, így nagyon nem örülnek a Bethesda illetékesei az ötletnek, sőt: a rengeteg bug és csiszolnivaló miatt pont szeretnék elérni a Microsoftnál, hogy csak az ősszel kelljen piacra dobni az Xbox Series és PC platformokra készülő játékot.

A Bethesda nyílt világú játékainál megszokott, hogy rendkívül bugos állapotban kerülnek piacra, és jó néhány patch ellenére is a rajongóknak kell munkaórák ezreit beleölniük a bajaik javítgatásába, így garantáltan a tűzzel játszanak a Microsoft pénzügyi varázslói, ha felülbírálják a játékfejlesztők ajánlását.

Horns értesülései alapján az Arkane Studiosnál készülő Redfall háza táján sincs minden rendben, a multiplayer vámpírvadászos termék a Starfieldnél ugyan érdemben jobb állapotban van, de nagyon sok munka van még vele a megjelenéséig. Kőbe vésettnek tűnik, hogy ez előbb fog megjelenni a Starfieldnél, ami szintén rizikósnak tűnik.

Végül a szivárogtató a Microsoft által épp felvásárolni próbált Activision Blizzard térfeléről is kapott híreket, állítólag a június elején megjelentetni kívánt Diablo IV fejlesztése sem áll túl fényesen, így elképzelhető a kiadásának elhalasztása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!