Kötelező lett a gigabites internet az angoloknál

router modem internet ethernet wifi wi-fi gigabit
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem lehet megfelelő infrastruktúra nélkül új lakóépületeket átadni.
Vágólapra másolva!

Régóta a levegőben lógott építési szabály lépett életbe Anglia területén, ami hosszú távon le fog számolni a rossz minőségű otthoni internetkapcsolat által okozott küszködéssel. A szabályozás szerint mostantól nem adható át olyan újonnan épült lakóépület az Egyesült Királyság tagországában, amelyben nincs kiépítve a gigabites netszolgáltatáshoz való csatlakozáshoz szükséges infrastruktúra.

Mára megszokottá vált az új otthonokban a gigabites nethez szükséges alapinfrastruktúra kiépítése az angoloknál, most pedig kötelező lett Forrás: Pixabay / Pexels

A szabályozás szerint a kivitelezőknek akkor is ki kell építeniük végponttól végpontig a gigabites infrastruktúrát, amennyiben a kivitelezés idején egyetlen szolgáltató sem tudott ilyen sebességű netet biztosítani az adott címen. A kiépítés költsége otthononként nem haladhatja meg a 2000 fontot, de a kormány szerint az új épületek 98%-a esetében messze kisebb lesz a gigabites infrastruktúra ára, a felső értékhatárt jó eséllyel a vidéki területeken lévő ingatlanokra gondolva határozták meg.

Az Egyesült Királyságban jelenleg a lakóingatlanok 72 százalékában áll rendelkezésre gigabites internetkapcsolat, a kormány 2030-ra szeretné száz százalék környékére tornászni az arányt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!