Horrorvideókat tukmál a gyerekekre a YouTube

local58tv youtube
A felnőttek számára is rendkívül nyugtalanító videókban utazik a csatorna
Vágólapra másolva!
Specifikusan nekik készült tartalomnak minősítette a felkavaró alkotásokat.
Vágólapra másolva!

Újból lecsapott a YouTube automatikus besorolórendszere, a hét elején végtelen bölcsességében átállította gyerekeknek szólóra egy horrorcsatorna besorolását a videómegosztón. A négy éve létrehozott, de tucatnyi videóval sem rendelkező Local58TV néhány perc hosszúságú, talált videós jellegű borzongatásban utazik, a tartalmainak milliós nézettségei alapján nagy sikerrel.

A felnőttek számára is rendkívül nyugtalanító videókban utazik a csatorna Forrás: Local58TV / YouTube

A csatornára tartalmakat készítő Kris Straub az elvárhatónak megfelelően 18+ éves korosztály számára korlátozta a videóinak láthatóságát, ezt bírálta most rejtélyes módon felül a YouTube, ráadásul rögtön gyerekeknek szánt tartalmaknak minősítette a horrorvideóit.

A gépi besorolórendszer hibája még hagyján volna, de Straub nem tudja manuálisan visszaállítani felnőttre a videóinak közönségét, mert a YouTube ezt nem engedi meg számára, így az ügyfélszolgálaton keresztül próbál intézkedni.

Az teljesen érthető volna, ha egy videós nem tudná moderátori felülvizsgálat nélkül gyerekeknek szólóra állítani a csatornáját, de a mostani fordított helyzet érthetetlen, főleg hogy a YouTube illetékesei képesek voltak rábízni egy emberi felügyelet nélkül működő, erőszakos és buta rendszerre a csatornák közönségének kéretlen átállítását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!