A mozivásznon folytatódhat a Duke Nukem

duke nukem
Duke Nukemet sem az intellektusa emelte ki a tömegből
Vágólapra másolva!
Ráadásul a nagy sikerű Cobra Kai alkotóit sikerült ráállítani a bizarr projektre.
Vágólapra másolva!

A hét legváratlanabb exkluzív beszámolójával állt elő a The Hollywood Reporter, állítása szerint a Legendary Entertainment komolyan gondolja a Duke Nukem játéksorozat megfilmesítését, ráadásul sikerült megnyernie az eredetileg a YouTube Premium előfizetői számára készült, majd a Netflixhez átkerült Cobra Kai karatés sorozat alkotóit a projekt istápolására.

Duke Nukemet sem az intellektusa emelte ki a tömegből Forrás: 3D Realms

A 90-es évek elején oldalnézetes platformerként indult, majd az 1996-os Duke Nukem 3D-vel belső nézetre átváltott és csúcsra ért széria megfilmesítésének ötletéről nem dönthető el azonnal, hogy értelmezhetetlen vagy zseniális. Különösebben említésre méltó története nincs a sorozatnak, a címszereplő Duke Nukem pedig egy 80-as és 90-es évekbeli akciósztárokról mintázott karikatúra, amely izomhegy ősmacsóként viccesen gyenge egysorosokkal kommentálja, ahogy halomra lövi a moziban vagy a sztriptízbárban a bolygót megtámadó földönkívülieket.

A kevés és gyenge alapanyag persze nem feltétlenül negatívum egy feldolgozás készítésekor, valójában az alkotók előnyére válhat, ha konkrétumok helyett inkább csak Duke Nukem esszenciáját kell megfogniuk az adaptációban.

Egy régimódi akciófilmek előtt tisztelgő, részben pont a butasága miatt szórakoztató produkcióra éppen lehet igény.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!