Széles körben elérhető a Windows 11

windows 11 laptop notebook számítógép
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Csak hardveres vagy szoftveres inkompatibilitás gátolhatja a frissítést.
Vágólapra másolva!

A Microsoft tájékoztatása mérföldkőhöz érkezett a Windows 11 kiadása, mostantól kezdve a tavaly ősszel elkészült első főverziója minden kompatibilis számítógépre elérhető. Ezzel véget ért a terjesztésének azon szakasza, mikor különféle további szempontok alapján hullámokban tette telepíthetővé azt a Windows 10-es számítógépekre, a felhasználó elutasítást leszámítva immáron kizárólag hardveres vagy szoftveres inkompatibilitási problémák akadályozhatják meg az installációját.

Véget ért a hullámokban való kiadás, csak konkrét inkompatibilitás akadályozhatja a Windows 11-re frissítést Forrás: HolgersFotografie / Pixabay

A Windows 11 esetében a lehetséges hardveres inkompatibilitási gondokból hírhedten sok van, miután a Microsoft hivatalosan csak kifejezetten modern számítógépekre engedi telepíteni a rendszert. Szoftveres hibákból viszont mára egyetlen maradt, az Intel Smart Sound Technology (SST) meghajtóprogram 10.29.0.5152 és régebbi, továbbá 10.30.0.5152 vagy régebbi verziói esetében nem hajlandó települni a legújabb Windows. A blokkolás feloldható a kérdéses driver frissítésével.

Nyitott kérdés, hogy a mostani változtatás képes lesz-e lendületet adni a Windows 11 terjedésének, a kezdeti futótűzszerű terjedését követően az elmúlt két hónapban behúzta a kéziféket a rendszer, csak szimbolikus mennyiségű számítógépen váltotta le a Windows 10-et.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!