Eltüntetheti a töltőt az Xperia 1 IV dobozából a Sony

Sony Xperia 1 III
Vágólapra másolva!
Ez igencsak presztízsromboló hír annak fényében, hogy 1600-1800 dolláros vételárat emlegetnek.
Vágólapra másolva!

A Sony május 11-én tartja a következő mobilos bemutatóját, szinte garantált az Xperia 1 IV csúcsmobil debütálása, amelyről már sok minden előre kiszivárgott. Nem lesz rajta például Google Asszisztens-gomb, a dizájn alapvetően ugyanaz marad, sajnos azonban ez sem lesz tömegmobil, az árát állítólag 1600-1800 dollár magasságába emelik.

Sony Xperia 1 III Forrás: nextpit

A legutóbbi szivárgások alapján a generációk óta kritizált 8 megapixeles szelfikamerát egy 12 megapixeles, új fejlesztésre cserélik – mindez nem a felbontás miatt lehet előrelépés persze, az önmagában nem eredményez jobb minőséget.

Ennél is érdekesebb az az állítás, amely szerint már a Sony is kiszedi a dobozokból a töltőt. Általában a környezetvédelemre hivatkoznak ilyenkor a gyártók, de a külön dobozban és fuvarral kiszállított adapterek az Apple-nek is 6,5 milliárd dolláros megtakarítást hoztak, így aztán továbbra is tart a felhasználók haragja: a töltő kivételét csak újabb bevételszerzési forrásnak tekintik a cégek részéről, ráadásul a sok eltérő és új szabvány miatt eleve új töltő vásárlására kényszerülnek (és egyébként sem biztos, hogy extra töltők kallódnak a fiókban mindenkinél). A fent említett horrorár mellett még kellemetlenebb lehet a töltő hiánya, persze ilyen szinten már nem anyagi, hanem elvi okokból.