Egyeduralomra tör az IKEA okosotthonos hubja

ikea dirigera okosotthon hub
Gyártótól függetlenül mindegyik a Matter szabvánnyal kompatibilis eszköz kezelésére képes lesz az IKEA DIRIGERA hub
Vágólapra másolva!
Márkától függetlenül minden újgenerációs kütyü vezérelhető lesz a segítségével.
Vágólapra másolva!

Folytatja az okosotthonos kütyük tervezését az IKEA, a közelmúltban a cég többek közt zenélő okoslámpát, okosreluxát, okos légtisztítót, fali képnek álcázott okoshangszórót is bemutatott. Most egy új okosotthonos vezérlőegységgel folytatja a menetelését, az okosotthonos kütyük állítgatására és automatizálására használható DIRIGERA hubjával ráadásul egyeduralomra törne a vevők otthonaiban.

Gyártótól függetlenül mindegyik a Matter szabvánnyal kompatibilis eszköz kezelésére képes lesz az IKEA DIRIGERA hub Forrás: IKEA

Közleménye szerint az októberben piacra kerülő DIRIGERA teljesen leváltja majd a jelenlegi TRÅDFRI modellt, mivel attól eltérően kompatibilis az iparági szabvány Matter kommunikációs protokollal. Ennek köszönhetően a nem IKEA márkájú kütyük menedzselésére is lehetőséget biztosít majd, a teljes házban vagy lakásban egyetlen ilyen hubbal vezérelhető lesz minden modern okosotthonos eszköz.

A tájékoztatás alapján az őszre kifutóvá váló TRÅDFRI vezérlőegység nem fogja támogatni a jövőben piacra kerülő IKEA okosotthonos kütyüket, így a termékkel rendelkezők kénytelenek lesznek lecserélni azt, amennyiben újabb fejlesztésű eszközökkel kívánják bővíteni az arzenáljukat. Viszont a DIRIGERA minden eddig piacra dobott IKEA-termék vezérlésére képes.

Az IKEA szerint az új vezérlőközpont bevezetésével párhuzamosan teljesen megújul a régi és az új hubjainak állítgatására használható IKEA Home mobilappja, a remények szerint sokkal könnyebben kezelhetőnek találják majd az ügyfelek.

A DIRIGERA várható árát még nem árulta el a vállalat, de némi fogódzkodóként a TRÅDFRI-t 13 ezer forintért forgalmazza.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!