Máris sok a baj az Apple otthon javítós programjával

Apple Self Service Repair
Vágólapra másolva!
Nagy újdonságként robbant be az Apple Self Service Repair, de a jelentések szerint rengeteg a probléma vele.
Vágólapra másolva!

Bár az Apple korábban is hangsúlyozta, az otthoni javításokat lehetővé tévő Self Service Repair programja azokhoz szól, akik a darabonként, gyártótól rendelhető alkatrészek cseréjében és modern elektronikai eszközök szervizében már járatosak, ennek ellenére nagy újdonság és szenzáció volt a program, ami elvileg idén Európában is elérhetővé válik majd.

A jelentések szerint azonban több sebből vérzik a program. Egyes vádak szerint bizonyos esetekben az otthon javítás többe kerül, mint az Apple szakszervizében történő javítás, az akkucsere például pont ilyen tétel.

Apple Self Service Repair Forrás: Apple

Gondot jelenthet, hogy 1000 dolláros kauciót kér a vállalat a javítóeszközök bérléséért, és visszatarthatja az összeget, ha nem megfelelő állapotban vagy 7 napon túl kapja azokat vissza. Szintén gond, hogy csak az utóbbi 2 év iPhone-jaira terjed ki a program, a régebbi modellekre nem, pedig azokat is sokan használják.

Az otthon javításhoz igazi IMEI-számot kell továbbá megadni a rendeléskor, vagyis a tippek szerint az alkatrészeket konkrét készülékhez kötik, már a rendeléskor. Kijelzőcserekor ráadásul bele kell egyezni, hogy az Apple rengeteg adathoz (szériaszám, eszköznév, híváselőzmény egyes részei, apphasználati adatok) férjen hozzá, ellenkező esetben a Face ID nem megy majd.