Megerősítette a kibertámadást az NVIDIA

nvidia geforce rtx 3050 ti gamer laptop notebook
NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti
Vágólapra másolva!
Adatokat loptak ki a vállalattól, a működését nem befolyásolja az incidens.
Vágólapra másolva!

Tájékoztatást adott ki a napokban félig-meddig már beismert kiberincidense kapcsán az NVIDIA. Állítása szerint a február 23-án történt betörés során dolgozók belépési adatait és bizalmas üzleti információkat loptak az egyik számítógépes rendszeréből, ezek mára elkezdtek nyilvánosan elérhetővé válni az interneten. A támadók kizárását követően kiberbiztonsági szakemberektől kért segítséget, továbbá értesítette a hatóságokat. Az esetnek nincs köze Ukrajna inváziójához.

A kép csak illusztráció Forrás: NVIDIA

Az NVIDIA közleménye nem tért ki az értesülésre, miszerint megtorlásként kibertámadást indított volna a hackerek ellen, a betörésért felelősséget vállalat LAPSU$ csoport szerint zsarolóvírust telepített a szerverére. Ha ez meg is történt, az NVIDIA beismerni valószínűleg nem fogja az esetet.

A chiptervező nem vár fennakadást a hétköznapi működésében és az ügyfelek kiszolgálásában, vizsgálja a bűnözők által kiszivárogtatni kezdett információkat.

A hírek szerint a LAPSU$ többek közt a DLSS 2.2 forráskódját is legalább részben nyilvánosságra hozta, és azt követeli az NVIDIA-tól, hogy kapcsolja ki a kriptovaluták bányászatának korlátozását a videókártyáin, különben maga fog erre a célra szolgáló alkalmazást nyilvánosságra hozni. Rendkívül valószínűtlen, hogy az NVIDIA bármilyen zsarolásnak engedne, a kilopott kódjainak nyilvánosságra kerülése ténylegesen csak kellemetlen volna számára, más felek nem sokra mennének azokkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!