Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lecserélheti az Activision vezetőségét a Microsoft

A Blizzard alkalmazottai a vállalat campusára vonultak ki.
Vágólapra másolva!
Nem csak Bobby Kotick vezérigazgató távozhat a hatalomátvételkor.
Vágólapra másolva!

A Microsoft reményei szerint egy éven belül véglegesedhet az Activision Blizzard játékkiadó 69 milliárd dollárért való megvásárlása, és ugyan ennek megtörténtéig nem szólhat bele a cég működésébe, de természetesen folynak a hatalomátvétellel kapcsolatos előkészítői munkák.

A Blizzard tüntető alkalmazottai tavaly júliusban Forrás: Bloomberg / Getty Images

Ennek részeként a Microsoft elnöke és vezető jogásza kapta meg a nemes feladatot, hogy körmére nézzen az Activision Blizzard jelenlegi vezetőségének, azonosítsa a jövőben foglalkoztatni nem kívánt személyeket. Ez nagy jelentőségű feladat, hiszen tavaly nyár óta zaklatási és megkülönböztetési botrányok miatt áll a bál a kiadónál, a jelenlegi vezetőség pedig hatósági vizsgálatok akadályozásával, tovább a dolgozók elhallgattatásával kívánta orvosolni a helyzetet.

A jelenlegi vezetés sokkoló mértékű inkompetenciája óriási mértékben hozzájárult ahhoz, hogy pár hónap alatt megfeleződött az Activision Blizzard részvényeinek árfolyama, ami

cserébe lehetővé tette a kiadó megvásárlását a Microsoft számára.

A CNBC-nek adott interjújában a vizsgálatot végző Brad Smith nagyvállalati virágnyelven arra utalt, hogy bizony lesznek változások a vezetőségnél: Bobby Kotick vezérigazgató mellett feltehetően másoknak is távozniuk kell majd, hiszen meg kíván győződni arról, hogy a megfelelő emberek kerülnek majd a megfelelő pozíciókba. Az új vezetőség alatt top prioritás lesz a céges kultúra helyrehozása.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Microsoft pár nappal ezelőtti bejelentése szerint az Activision Blizzard népszerű játéksorozatai a hatalomátvétel után is elérhetőek maradnak Sony PlayStation és Nintendo Switch platformokra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről