Az amerikaiak többsége napi kétszer tölti a mobilját

phone charger power cord telefontöltés konnektor hosszabbító
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Felük lassúnak véli az akkutöltést, a javukat folyamatosan aggasztja a lemerülés réme.
Vágólapra másolva!

A mobilakkus gyorstöltési versenyben régóta résztvevő OnePlus megbízásából közvéleménykutatást végzett az NPD Group, ennek során a vállalat ezer olyan egyesült államokbeli polgárt faggatott ki a telefontöltési szokásairól, akik az elmúlt 12 hónapban legalább 600 dolláros okostelefont vásároltak.

Nem képesek tartani az iramot az egész napos telefonozással az akkuk Forrás: Malcolm Garret / Pexels

A felmérés érdekesebb megállapításai közül kiemelhető, hogy az amerikaiak 69%-a naponta legalább kétszer teszi töltőre az okostelefonját, 43% pedig elégedetlen az akkutöltés sebességével. A válaszadók 64 százaléka az éjszaka során szereti tölteni a mobilját, míg 33 százalékuk kifejezetten kerüli ezt, mert a félelmük szerint a hosszú időn keresztüli töltőn hagyás felgyorsíthatja az akku öregedését.

A felmérés során a megkérdezettek 64 százaléka vallotta, hogy naponta legalább 40 percen keresztül tölti az okostelefonját, 63% pedig rendszeresen fél az akku lemerülésétől. A töltés helyét tekintve 93% otthon, 45% kocsikban és tömegközlekedési eszközökön, 32% a munkahelyén, 14% pedig az iskolában dugja töltőre a telefonját. A töltés jellegét tekintve sincsenek nagy meglepetések: 88% használ vezetékes töltőt, 46% autós töltőt, 28% vezeték nélküli töltőt, míg powerbanket csak 19% vet be a célra.

A OnePlus mindebből szemfülesen levonta a tanulságot, hogy a vevők nagy kapacitású, továbbá gyorsan tölthető akkukat szeretnének a mobiljaikba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!