Megkezdi a kártalanítások kifizetését a Google

google stadia gamepad kontroller
Google Stadia gamepad
Vágólapra másolva!
A Stadiában játékokat vásároltak többsége január közepéig visszakapja a pénzét.
Vágólapra másolva!

Szeptember végén keveseket őszintén meglepve a Google bejelentette a Stadia leállítását, a boltban digitálisan megvásárolt játékokkal csak és kizárólag felhős futtatással szórakozhattak az ügyfelek. A Stadia vesztét elsősorban nem műszaki vagy elérhetőségi problémák okozták, hanem a potenciális közönségének széles körű bizalmatlansága: a lekapcsolásától való félelemből kerülték a gamerek, az ebből fakadt üzleti sikertelensége miatt viszont a Google tényleg kénytelenné vált leállítani.

A hardveres vásárlások visszatérítésének részletein még dolgozik a Google Forrás: Google

A használatára rávett játékosok nagy szerencséjére a Google hajlandónak bizonyult vállalni egy utolsó és jelentős veszteséget a megítélésének javítása céljából: vissza fogja téríteni a Stadiában vásároltak alapjátékokra elköltött pénzét, a javuk 2023. január 18-ig, a szolgáltatás leállításának napjáig megkapja a kártalanítását.

A cég szerint most hullámokban megkezdődött a folyamat, a megvett játékok árát a Google-fiókjukban beállított kártyaadatok alapján fogja visszajuttatni a felhasználóknak. Húsz vásárlásig egyenként jönnek majd értesítő e-mailek a termékek árának visszatérítéséről, míg 21+ megvett elem esetén egyetlen összegző levélben lesz benne az összes tétel. Aki időközben törölte volna a Google-fiókját, annak a vásárlás idején használt kártyaadatok alapján próbálja visszaküldeni a pénzét, sikertelenség esetén a Stadia ügyfélszolgálatán kell intézkedniük az érintetteknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!