Jön számítógépekre a Google VPN-szolgáltatása

laptop éjszaka fiatal nő
Vágólapra másolva!
Eddig csak mobilokon érhették el a megfelelő Google One előfizetéssel rendelkezők.
Vágólapra másolva!

Régóta várt bejelentéssel szolgált a napokban a Google, a közeli jövőben Windows és Mac rendszerű számítógépeken is elérhetővé válik a saját VPN-je. A szokásostól eltérően ebből a termékből nincs ingyenes verzió, a felhasználók jókora része jó eséllyel nem is tudja, hogy a Google egyáltalán kínál a magánszféra internetezés során történő védelmére kitalált VPN-szolgáltatást.

Nem bonyolították túl a Google-féle VPN-szolgáltatás számítógépes kliensének kezelőfelületét Forrás: Google

Reklámozás híján ez nem meglepő, a Google saját VPN-szolgáltatása jelenleg csak Android és iOS rendszerű mobileszközökön használható, méghozzá a havi 3590 forintba vagy évi 35 990 forintba kerülő Google One Premium csomag részeként. A Google One csomagok több előnyt is kínálnak, de jellemzően azért fizetnek rájuk elő az ügyfelek, hogy növeljék a Google Drive felhőtárhelyük kapacitását.

A Google-féle VPN-nek két nagy hátránya is van a közismertebb riválisokhoz képest: egyrészt semmiféle ígéret sincs az internetes aktivitás naplózásának a mellőzésére, másrészt pedig nem lehet kilépési országot választani benne, így nem alkalmas a régiós tartalmi blokkolások kikerülésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!