Ezen a héten is lesz Black Friday

fekete péntek black Friday  akció FOTÓ FOTÓTÉMA HÉTKÖZNAPI MŰSZAKI ESZKÖZ TÁRGY televízió tömegfelvétel vásárol
Sao Paulo, 2019. november 29. Televíziót vásárolnak vevők egy elektronikus termékeket árusító Sao Pauló-i áruházban 2019. november 28-án, fekete péntek alkalmából, amikor sok kiskereskedő jelentős kedvezménnyel kínálja portékáit. A fekete péntek az Egyesült Államokból terjedt el, ahol a hálaadás napja utáni, feketének nevezett péntek hagyományosan a karácsony előtti bevásárlási időszak nyitánya. MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira
Vágólapra másolva!
Idén november 18-án tartja meg a 24 órán át tartó Black Friday-át az eMag. A Xiaomi 2 hetes fekete pénteket tart, a MediaMarkt pedig egy egész fekete novembert, ami mondjuk csak egy hétig tart.
Vágólapra másolva!

A Black Friday, vagy magyar fordításban fekete péntek már szinte megkerülhetetlen jelenség a hazai kiskereskedelemben is. A különböző kereskedők különböző akciókkal, reklámokkal, módszerekkel, sőt, különböző napok „befeketítésével” harcolnak a vásárlók kegyeiért. Így tehát egy cseppet sem meglepő, hogy idén is lesz Black Friday, illetve, van ahol már tart is, annak ellenére, hogy ma éppen hétfő van. Ez talán egy kissé fura, de mi összeszedtük a nagyobb kereskedők fekete akcióit:

A legnagyobb online kereskedőnél csak egy napig tart a csoda

Az ország legnagyobb online kereskedőjénél az eMagnál a fekete pénteki leárazásban résztvevő termékekből összesen 420 ezer termék lesz készleten

együttesen közel 3 milliárd forintnyi kedvezménnyel.

Az idei Black Friday slágerei az energiatakarékos háztartási gépek és a rezsicsökkentést célzó okos kiegészítők lehetnek, de várhatóan sokan hozzák előre majd a karácsonyi ajándékok beszerzését is, míg az impulzusvásárlások előreláthatóan az idei szezonban háttérbe szorulnak.

Az online kereskedőknél verekedés nincs, de a szerverek rendszeresen lefagynak. Forrás: MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira

Tavalyhoz hasonlóan az eMAG idei Black Friday-án az európai uniós előírásoknak megfelelően egy-egy termék gyártója által ajánlott árat (RRP) is feltünteti a fekete pénteki akciós ár mellett. Ha a Black Friday ár felett egy áthúzott ár szerepel, az a megelőző 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árat jelenti - szintén az uniós direktíva alapján. Az egységes jelölés átlátható árakat és könnyű összehasonlítást tesz lehetővé a fogyasztók számára, akik ezáltal tudatosan válogathatnak a különböző online platformok által kínált ajánlatok közül.

A kínai topmárka két hétig minden nap fekete pénteket tart

Terjedelmes terméklistát állított össze a Xiaomi Magyarország a november 9-től 27-ig tartó Black Friday akció alkalmából, amelyen a Xiaomi okoseszköz ökoszisztéma változatos eszközei szerepelnek kedvezményes áron.

A promóció alatt olyan termékekhez juthatnak hozzá kedvezményes áron a vásárlók, mint az intelligens állateledel adagoló és -itató (Xiaomi Smart Pet Food Feeder és Xiaomi Smart Pet Fountain) amely gondosan kimért porciókban látja el a kisállatokat élelemmel és tiszta, káros anyagoktól megtisztított ivóvízzel, továbbá a fűtőlappal is ellátott, ezért az ételek melegen tartására is alkalmas okos turmixgép, a Xiaomi Smart Blender. De akciósak lesznek a cég robotporszívói, telefonja és elektromos rollert is vehetünk náluk olcsón.

A MediaMarkt Black Novembert tart, de csak egy hétig

A MediaMarkt Black November néven futtat egy ilyen programot, amely viszont érdekes módon csak november 11-től 17-ig tart. Ez alatt az egy hét alatt viszont rengeteg akciós termék közül válogathatunk, amelyeket az oldal külön erre a célra létrehozott aloldalán találunk meg, egészen pontosan itt.

Természetesen rengeteg további kereskedő is leárazásokat ígér november folyamán, vannak, akik már akcióznak, vannak, akik csak nemsokára kezdenek. Így amennyiben bármilyen komolyabb vásárlást tervezünk, vagy csak gyorsan le akarjuk tudni a karácsonyi ajándékok beszerzését, érdemes alaposan körülnézni a fent felsorolt kereskedőknél, vagy a keresőbe beírni a Black Friday kifejezést és biztosan sok olyan találatot kapunk, ami érdekes lehet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!