Rákapcsol a kevert valóságra az Apple

Apple VR-headset vázlat
Vágólapra másolva!
Régóta beszélnek az Apple headset érkezéséről, most állítólag már a kevert valóságot kiszolgáló szoftver fejlesztésére is rákapcsolt az Apple.
Vágólapra másolva!

A régóta húzódó pletykák és szivárgások legutóbbi morzsái szerint 2023-ban már bemutatja a saját headsetjét az Apple: ez a kevert valóságot szolgálja majd ki, vagyis a VR-t és az AR-t is. A Bloomberg és Mark Gurman szerint az Apple közel jár már a kész termékhez, a legnagyobb gondot a tartalmak és a szoftver jelentik.

Apple VR-headset vázlat Forrás: the information

Állítólag több új dolgozót is felvesznek ezek fejlesztésére, de jelenlegi és korábbi tapasztalt vezetőket is átirányítanak a projektre. Dave Scott például az önvezető autós csoportot vezetette, Yaniv Gur pedig 20 éve van az Apple-nél, mindketten a headsetre koncentrálnak ezentúl.

Az Apple célja most olyan eszközök fejlesztésére, amelyek összekapcsolt élményt adnak 3D-s, kevert valóságos környezetben, továbbá AR- és VR-tartalmak létrehozása. Azt persze korai lenne megmondani, hogy mindebből egy Apple-féle metaverzum jön-e majd létre. Annyi biztos, hogy szörnyen drága lesz.