Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Közösségi médiás funkciót vezet be a YouTube

panasonic lumix g100 vlogger youtuber videokamera videózás
Panasonic Lumix G100
Vágólapra másolva!
Könnyen említhetővé válnak a csatornák és a személyek.
Vágólapra másolva!

Újabb lépést tesz a közösségi médiás aspektusának erősítése érdekében a YouTube, megkezdi a kukacjeles említés bekapcsolását a videómegosztón. Ezt az elképzelést a Twitter vezette be a köztudatba, az írásos bejegyzések esetén a @felhasználónév begépelésével könnyen becímkézhetőek más felhasználók az írásos kommunikáció során, az említésükről értesítést kapnak az érintettek.

Először a csatornák kapnak kukacos felhasználónevet, később pedig a nézők is említhetővé válnak az írásos bejegyzésekben Forrás: YouTube

A YouTube hullámokban vezeti be az újdonságot, első körben a csatornák kapnak majd a címkézésre használható nevet, később pedig a csatorna nélküli nézőkhöz is eljut az újdonság. Az említési módszer a kommentekben, a közösségi bejegyzésekben, továbbá a videók leírásaiban is használható lesz, az automatikusan generált azonosítójukat megváltoztathatják majd a felhasználók.

Egyelőre nem világos, hogy a YouTube milyen lehetőségeket biztosít majd az említéses rendszerrel való esetleges visszaélések csökkentése érdekében, ám a cégnek még az alkotókat a hozzászólásokban megszemélyesíteni próbáló csalókkal sem sikerült mit kezdenie, így szenzációra jobb nem számítani ezen a téren.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről