Már otthon is gyárthatóak bakelitlemezek

teenage engineering po-80 record factory hanglemez bakelit vinyl
Körülbelül CD méretű korongokat lehet vágni a termékkel
Vágólapra másolva!
Kiváló ajándék lehet a korongok rajongói számára a Teenage Engineering kütyüje.
Vágólapra másolva!

Jó ideje a második fénykorukat élik a köznyelvben bakeliteknek hívott vinyl korongok, a nosztalgiázó idősebbek mellett ráadásul egyre több a hanglemezek iránt érdeklődő fiatal is. A Teenage Engineering most hiánypótló kütyüvel állt elő számukra, a PO-80 Record Factory gépével bárki házilag előállíthat hanglemezt.

Körülbelül CD méretű korongokat lehet vágni a termékkel Forrás: Teenage Engineering

A miniatűr Record Factory szokatlanul kicsi, csupán 5 hüvelykes átmérőjű vinyl korongok vágására képes. A körülbelül CD méretű hanglemezek mindkét oldala hasznosítható, rosszabb hangminőséget kínáló 33-as fordulatszámú vágás esetén oldalanként olyan 4 percnyi hang tárolására van mód, míg a jobb hangminőségű 45-ös fordulatszámot választva 3 percre csökken a lejátszási idő.

Beállítástól függetlenül csak monó hangzású korongok gyárthatóak a géppel, a cég szerint meglehetősen gyenge („lo-fi") lesz hangminőség, végső soron egy nagyon menő játékszerről van szó. Vágás előtt az MP3 vagy WAV hangfájlokat érdemes átküldeni rögzítőgéphez tartozó Mastering Machine webappon, ezzel elkerülve a hangerővel és ugrálással kapcsolatos hibajelenségeket a hanglemezek lejátszásakor. Hangbemenetként egy 3,5 mm-es audio Jack áll rendelkezésre a gépen.

A dobozában öt vinyl koronggal érkező PO-80 Record Factory alapvetően 149 euróba kerül, a tízesével vásárolható további korongokból 20 euró egy csomag, az életlenné válás esetén cserélendő vágófejért pedig 15 eurót kér a Teenage Engineering.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!