Talán csökkenhet a játékok ára a Steamen

gamer pc gaming videojáték
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Gyakrabban fogja frissíteni a régiós árazási javaslatait a játékáruház.
Vágólapra másolva!

A digitális tartalmak esetében megszokott a régiós árazás használata, ennek keretében a termékeket kínáló cégek a különböző piacokon élők vásárlóerejéhez próbálják igazítani a helyi áraikat, hogy növeljék a bevételeiket. Ez gyakran jó hír a vásárlók számára, hiszen a pénztárcához mért árazás miatt például hazánkban sokkal olcsóbb a YouTube reklámmentesítése vagy a zene- és videóstreamők havidíja, mint mondjuk az Egyesült Államokban.

A kép csak illusztráció Forrás: RODNAE Productions / Pexels

A Valve most tájékoztatta a fejlesztőket, hogy a világ szokatlan turbulenciáit figyelembe véve az eddiginél gyakrabban fogja frissíteni a régiós árazási javaslatait, ezeket a jelenleg erős dollárhoz mérten állapítja meg, így akár csökkenhetnek is az árak. A kiadók továbbra is maguk döntik el, hogy mennyiért árulják a termékeiket, a Steam által tett javaslatok pusztán tájékoztató jellegűek.

Természetesen a kiadók gyakran nem fogadják meg a Steam árazási tanácsait, konkrét példát felhozva a héten megjelent Uncharted: Legacy of Thieves Collectionért amerikai dollárban és euróban is 50-et kér a Sony. A dolláros árat ideálisnak tartja a Steam, ám Európában csak 42 eurós árat ajánl, azaz olyan 19 százalékkal, bő háromezer forinttal tartja túlárazottnak a terméket. A legolcsóbban a törökök juthatnak hozzá a játékhoz, nagyjából 27 eurónak megfelelő lírát kell kifizetniük érte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!